Doe mee aan Fietstelweek en win een Batavus

by AMS97531A123 | 8 september 2015 16:00

Ook inwoners van Arnhem kunnen zich inschrijven voor het grootste fietsonderzoek ooit in Nederland gehouden: de Fietstelweek. Doel van het onderzoek: het fietsnetwerk in Nederland, en waar mogelijk ook in Arnhem, verbeteren.

Op 14 september start het onderzoek, dat voor het eerst alle fietsbewegingen die fietsers maken in kaart brengt. Het onderzoek duurt een week. Inmiddels hebben zich al meer dan 20.000 deelnemers aangemeld. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren.

Speciale app

Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: de App de Fiets!-app. Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Fietsers nemen deel aan het onderzoek door de gratis app te downloaden in de App store en Google Play – of rechtstreeks via www.fietstelweek.nl. Onder de deelnemers worden 20 Batavus-fietsen verloot.

Samenwerking

Het fietsonderzoek is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking van verschillende partijen. Naast  Nederlandse provincies en stadsregio’s werken ook de Nederlandse Fietsersbond, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu én het Bredase hoger onderwijsinstituut NHTV mee aan de ontwikkeling van het onderzoek en aan de verwerking van de resultaten.
Zie voor meer informatie www.fietstelweek.nl.

bron: Gemeente Arnhem

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/09/08/doe-mee-aan-fietstelweek-en-win-een-batavus/