Wethouder Kok: ‘Bewoners niet op de hoogte van komst 400 vluchtelingen’

Wethouder Kok: ‘Bewoners niet op de hoogte van komst 400 vluchtelingen’

Het Centraal Overleg Asielzoekers (COA) heeft besloten vanaf dinsdag 15 september 350 tot 400 vluchtelingen op te vangen in de leegstaande Koepelgevangenis in Arnhem.

Wethouder Kok heeft dat meegedeeld in de Arnhemse gemeenteraad op maandagavond. Hij gaf aan dat hij kort daarvoor was gebeld door het COA. Kok zei dat hij overvallen is door het bericht en dat hij het spijtig vindt dat de buurt niet van tevoren geïnformeerd is. Ook vindt hij een gevangenis – net als het COA – niet optimaal voor de opvang van vluchtelingen. Maar de nood is zo hoog  dat het COA deze stap direct noodzakelijk vindt.

banner lub

Kok gaat zo snel mogelijk de omwonenden informeren. Hij heeft opdracht gegeven per direct het bewonersoverleg te informeren. Dinsdag 15 september wordt een bewonersbrief verspreid.

“Uiteraard voelt het college verantwoordelijkheid voor de opvang van vluchtelingen en wil Arnhem daaraan haar bijdrage leveren”,  aldus Kok. “Er stond al een afspraak gepland met het COA om te praten over opvanglocaties en condities waaronder deze beschikbaar gemaakt kunnen worden. Deze afspraak gaat gewoon door.” Als er een betere locatie beschikbaar is dan de Koepel, verwacht Kok dat de vluchtelingen daar op termijn ondergebracht worden.

We verwachten dat in de loop van deze week het COA meer informatie beschikbaar heeft en in contact treedt met de buurt. Als wij meer weten, zullen we u via deze site informeren. Het algemene informatienummer van het COA is 088-71 57 000. Op de website van het COA, www.coa.nl, vindt u algemene informatie over de opvang van vluchtelingen.

Bron: Gemeente Arnhem

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.