Gemeente Arnhem wint de Oscar van de Rioleringsbranche

by AMS97531A123 | 19 september 2015 17:00

Op een internationaal rioleringsforum in Duitsland heeft de gemeente Arnhem de prestigieuze rioleringsprijs “den Goldenen Kanaldeckel” gewonnen voor het project: “Sanierung von Großprofilen am Beispiel des Moerriool”. (bron: gemeente Arnhem)

 

“Oscar der Kanalbranche”
Deze “Oscar der Kanalbranche” wordt door het onafhankelijke onderzoeksinstituut  IKT – Institut für Unterirdische Infrastruktur en het Ministerium für Klimaschutz, Umwelt, Landwirtschaft, Natur- und Verbraucherschutz uitgereikt aan medewerkers die een uitstekende prestatie hebben geleverd binnen de afvalwaterketen.
De uitreiking van deze felbegeerde prijs heeft als doel om het belang van riolering bij ons onder de aandacht te brengen. Een goed rioolstelsel houdt ons namelijk gezond, zorgt mede voor droge voeten en beschermt het milieu.

De prijs is daarom ook in een vorm van een putdeksel, want dat is namelijk de zichtbare schakel tussen burgers en de riolering in het straatbeeld.
Uit vele inzendingen is het project uiteindelijk door een vakkundige jury beloond met de 2e prijs. Het is overigens de eerste keer dat de prijs naar het buitenland gaat!

banner lub[1]

Endnotes:
  1. [Image]: http://haberarnhem.nl/wp-content/uploads/banner-lub.png

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/09/19/gemeente-arnhem-wint-de-oscar-van-de-rioleringsbranche/