CDA Arnhem: Verbeteringen Gelders spoor van tafel

CDA Arnhem: Verbeteringen Gelders spoor van tafel

Staatssecretaris Mansveld heeft alle (voorgenomen) verbeteringen van het Gelders spoor van tafel geveegd. Tijdens de presentatie van miljoenennota op 15 september werd duidelijk dat er niet meer zal worden geïnvesteerd in het regionale spoorwegnetwerk. Het CDA in de Arnhemse gemeenteraad trekt aan de bel. “Arnhem is een belangrijk spoorwegknooppunt. De economische motor van onze regio wordt zo geraakt,” stelt CDA-raadslid Henk Montfrooy.

´Schrappen van alle investeringen´
“Het schrappen alle investeringen in het regionale spoorwegnetwerk, betekent voor Arnhem géén kwartierdienst voor de trein naar de regio FoodValley, géén verdere verbetering van de dienstregeling naar Winterswijk, géén electrificatie van de Maaslijn, enzovoorts,” aldus het CDA-raadslid. “En dat juist in een tijd waarin de regio economisch gezien toch al de nodige stappen achteruit heeft gemaakt.”

Niet alleen in de Arnhemse gemeenteraad wordt alarm geslagen. De Gelderse gedeputeerde Conny Bieze heeft protest aangetekend, met een stevige brief voorzien van de Gelderse standpunten. Het CDA wil een soortgelijk protest vanuit Arnhem. Montfrooy: “We moeten alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat deze broodnodige investeringen niet worden gestopt. Ook wij moeten zo snel mogelijk protest aantekenen tegen de voorgenomen plannen van staatssecretaris Mansveld.” Het CDA legt haar zorgen vanavond op tafel, tijdens de wekelijkse vragenronde van de Arnhemse gemeenteraad.

banner lub

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.