Arnhemmers kunnen geen eten bestellen bij ThuisHalalEten.nl

Arnhemmers kunnen geen eten bestellen bij ThuisHalalEten.nl

De Halal-eten bestelsite van Nederland, ThuisHalalEten.nl, geeft geen optie voor Arnhemmers als zij hun postcode invullen om eten te bestellen. Volgens het bedrijf zijn er geen Arnhemse bedrijven aangesloten bij ThuisHalalEten.nl. Waarom dit niet het geval is, is niet helemaal duidelijk.

Uw advertentie hier

Alleen Halal-maaltijden
Bij ThuisHalalEten worden enkel maaltijden aangeboden die halal zijn. Een restaurant kan ook alleen deelnemen als zij aan strenge eisen voldoen. Een restaturant mag geen varkensvlees bieden, ter voorkoming van verstuiving. Dit zal een reden kunnen zijn dat veel bedrijven in Arnhem niet mee mogen doen, omdat zij ook producten met varkensvlees verkopen.

Ook is tijdens het bereiden van maaltijden het niet toegestaan om alchohol te gebruiken, net zoals het verkopen van blikjkes bier. Wanneer een restaurant wel alochol verkoopt worden zij direct uitgesloten van deelname aan ThuisHalalEten.nl, op de website van het bedrijf staat aangegeven dat moslims geen economisch profijt mogen hebben van de verkoop, productie of gebruik van alcohol.

Ze zijn bij ThuisHalalEten.nl dus heel erg streng voor bedrijven, omdat het vertrouwen van de consument heel erg belangrijk is. Hierdoor zijn er amper horecabedrijven in Arnhem die in aanmerking kunnen komen voor een deelname aan ThuisHalalEten.nl.

Reacties


1 comment

Write a comment
  1. Sjors 19 november, 2015, 10:32

    Hoe halal zal het eten er werkelijk zijn. Heb al veel tentjes ontdekt waar je gewoon voor de gek wordt gehouden. Erg jammer aangezien er niet voor niets dit vereiste wordt gesteld.

Only registered users can comment.