Innovate: Arnhem toont zich als innovatieve en creatieve kennisstad

by AMS97531A123 | 1 oktober 2015 17:00

Een auto die 1 op 500 rijdt en een compleet zelfvoorzienend huis van piepschuim. Het zijn twee van vijftig opmerkelijke innovaties; Made in [Arnhem]. Ze zijn te zien tijdens Innovate: Arnhem. Het nieuwe festival op 9, 10 en 11 oktober laat zien welke duurzame innovaties Arnhem in huis heeft. Grote en kleine innovatieve ondernemers, ontwerpers, onderzoekers en studenten presenteren in en rondom het stadhuis hun creatieve toepassingen van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

banner lub[1]

Acht Werelden

Innovate: Arnhem[2] stelt innovatie tentoon in acht werelden. In de werelden van Mobiliteit, Design, Energie, Wonen, Sport & Voeding, Digitaal, Makers en Groen tonen Arnhemse bedrijven en studenten hoe zij de toekomst zien. Terwijl een robotslang over de vloer kronkelt bewonderen bezoekers elektrische bolides en gedresseerde algen die op commando licht geven. De Tactile Orchestra installatie zorgt onderwijl voor een muzikale noot: het wandkleed reageert op klopjes en aaitjes.

Behalve innovatie is ook duurzaamheid een verbindende schakel. Een selectie van het netwerk Energie Made in [Arnhem] toont de energievoorziening van de toekomst. Met de ontwikkeling van lichtgewicht constructies, bijvoorbeeld, en zuinige motoren.

Programma

Burgemeester Kaiser opent Innovate: Arnhem op vrijdag 9 oktober. De Stadhuishal is vanaf 17.00 uur geopend, het programma begint om 17.30 uur. Zeven sprekers doen in minder dan zeven minuten hun inspirerende verhaal. Met onder andere Pauline van Dongen (ontdekt door Apple en designer op het grensvlak van techniek en fashion), Roos Meerman (winnaar van de New Material Fellow 2014 en Hendrik Valk prijs) en Koen Lau (HAN Automotive) die vertelt over de Dakar rally-auto.

Op 10 en 11 oktober staat het in en om het stadhuis vol met innovatieve wonderen. Een overzicht van de deelnemers is op de website[3] te zien. Meer informatie overInnovate: Arnhem is te volgen via Facebook[4] en Twitter[5]. Toegang is gratis, maar voor de openingsavond is het nodig kaarten te reserveren.

Endnotes:
  1. [Image]: http://lubda.nl/
  2. Innovate: Arnhem: http://www.innovatearnhem.nl/
  3. website: http://www.innovatearnhem.nl/wanneer/
  4. Facebook: https://www.facebook.com/InnovateArnhem/timeline/
  5. Twitter: https://twitter.com/innovatearnhem

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/10/01/innovate-arnhem-toont-zich-als-innovatieve-en-creatieve-kennisstad/