Arnhem krijgt voor het eerst een Turkse wethouder

by AMS97531A123 | 8 oktober 2015 02:16

De ex-wethouder van Breda wordt binnenkort wethouder in Arnhem. (foto: screenshot youtube)

Voorgedragen als nieuwe Arnhemse wethouder
De fractievoorzitter van Groenlinks in Arnhem, Cathelijne Bouwkamp, maakte ‘in het geheim’ aan de andere fractievoorzitters bekend dat de 37-jarige Selcuk Akinci voorgedragen zal worden als nieuwe wethouder. Akinci gaat wethouder Henk Kok opvolgen, die maandag bekend maakte na vijf jaar te stoppen vanwege gezondheidsproblemen van zijn vrouw en hemzelf. De vrouw van Henk Kok was had al veel langer gezondheidsproblemen.

banner lub[1]

Eerste Turkse wethouder in Arnhem
De 37-jarige Nederlandse Turk is geboren in Breda en was tot begin dit jaar wethouder voor Groenlinks in Breda. Hij is drie jaar lang wethouder van milieu, cultuur en verkeer en vervoer geweest. En vertrok als wethouder na een breuk in het college. Akinci wordt ook meteen de eerste Turkse wethouder in Arnhem.

Oud-wethouder Henk Kok had zware portefeuilles zoals welzijn, zorg en wijkgericht werken. Of Akinci, als bestuurder, dan de geschikte man is voor Arnhem is nog even afwachten.

Akinci was na zijn studie geschiedenis in Utrecht actief  als journalist bij BN/De Stem, Omroep Brabant en NPS. Hij heeft wel veel ervaring als politicus. Hij zat 10 jaar in de gemeenteraad van Breda, en was ook 2 jaar fractievoorzitter van Groenlinks in Breda.

Akinci spreekt volgens informatie van zijn linkedin[2] pagina alleen Nederlands en Engels.

Endnotes:
  1. [Image]: http://lubda.nl
  2. linkedin: https://www.linkedin.com/in/selcukakinci

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/10/08/arnhem-krijgt-voor-het-eerst-een-turkse-wethouder/