Inwoners Arnhem-Zuid: Let op babbeltruc-inbrekers

Inwoners Arnhem-Zuid: Let op babbeltruc-inbrekers

De politie in Arnhem-Zuid waarschuwt oudere inwoners van de stad om extra waakzaam te zijn voor inbrekers die met een babbeltruc proberen woningen in te komen. Ook niet ouderen hebben hier mee te maken.

banner lub

De inbrekers proberen op zo een manier de woning in te komen om goederen mee te nemen. Vaak melden deze ‘profs’ dat ze werkzaam zijn voor een overheidsinstantie of een energieleverancier waardoor bewoners altijd meewerken.

Informatiebijeenkomst over babbeltruc-inbrekers
De politie hield gisteren een informatiebijeenkomst in het Bruishuis in Malburgen, om vooral de ouderen te informeren over babbeltruc-inbrekers. Volgens de politie gebeurde dit ‘omdat voor de daders de ouderen makkelijkere slachtoffers zijn. Ouderen zijn vaak alleenwonend en zij kunnen zich minder goed verweren.’

Vaak kan het ook handig zijn volgens de experts om goede contacten te onderhouden met uw oudere buren, ongeacht huidskleur of ras. Hierdoor kan men meer voor elkaar betekenen in noodgevallen, dan wanneer er minder contact is.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.