Eerste boom markeert nieuwe fase openbare ruimte Arnhem CS

by AMS97531A123 | 9 oktober 2015 11:32

Met het planten van de eerste boom luidden wethouder Gerrie Elfrink (projectwethouder Arnhem Centraal) en Jeanette Visser (directielid en projectleider Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur) vandaag de laatste fase in omtrent de inrichting van de openbare ruimte rondom het vernieuwde Arnhem Centraal. (bron: gemeente Arnhem)

banner lub[1]
In het hart van Arnhem wordt een complex stuk stad heringericht: het stationsgebied. Bij het ontwerpen van de openbare ruimte voor dit gebied is dankbaar gebruik gemaakt van het voor Arnhem kenmerkende natuurlijk glooiende landschap. Dit gegeven diende voor Bureau B+B als basis voor de ontwikkeling van het gebied tot een stedelijk landschap dat de verschillende bezoekersstromen, voorzieningen en belevenissen in zich opneemt en in zijn plooien bijeenbrengt.

Strategisch groen

Om te zorgen voor een optimale aansluiting van het stationsgebied op de groene identiteit van Arnhem zal een aantal grote bomen op strategische punten worden geplaatst. Deze bomen vormen een referentiepunt wanneer men zich door het stationsgebied verplaatst hetgeen de oriëntatie verbetert. Verschillende groepjes bomen en tuinen vormen bovendien verblijfsplekken met natuurlijke kwaliteit.

Spannende ruimte

Onder de noemer Arnhem Centraal worden station Arnhem en haar directe omgeving vernieuwd. Het project is een van de grootste naoorlogse ontwikkelingen in de stad. De totale investering bedraagt zo’n 625 miljoen euro en wordt opgebracht door de gemeente Arnhem, Nederlandse Spoorwegen, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Gelderland en de stadsregio Arnhem-Nijmegen. Rondom het station verrijzen kantoren en woningen in een spannende openbare ruimte waarbij innovatie en investeren in architectuur en uitstraling sleutelwoorden zijn.

Endnotes:
  1. [Image]: http://haberarnhem.nl/wp-content/uploads/banner-lub.png

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/10/09/eerste-boom-markeert-nieuwe-fase-openbare-ruimte-arnhem-cs/