Bel de politie als je iemand met een zwarte stip ziet

by AMS97531A123 | 10 oktober 2015 20:30

De zwarte stip is een roep om hulp.

Als je ooit iemand ziet met een zwarte stip op haar hand, bel dan zo snel mogelijk de politie. De zwarte stip staat voor een roep om hulp van iemand die zelf niet hardop om hulp kan vragen.

banner lub[1]

De “Black Dot Campaign”, oftewel “Zwarte Stip Campagne” is begonnen op Facebook met als doel de slachtoffers van huiselijk geweld te kunnen herkennen. Door een zwarte stip op hun hand te tekenen met een pen of stift, kunnen vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld duidelijk maken dat ze in gevaar zijn. Ze kunnen niet zelf om hulp vragen omdat ze bang zijn voor hun gewelddadige partner, maar de zwarte stip is een teken dat je ze moet helpen.

De organisators van de campagne leggen het uit:

“De zwarte stip op de hand laat weten aan hulpverleners dat je een zeer kwetsbaar slachtoffer van huiselijk geweld bent, en dat je hulp nodig hebt maar niet kunt vragen omdat je mishandelaar let op alles wat je doet. In slechts 24 uur heeft de campagne al 6.000 mensen wereldwijd bereikt, en al zes vrouwen zijn hierdoor geholpen. Help alsjeblieft mee om de campagne te verspreiden en maak een foto van je hand met de zwarte stip om je steun te betuigen aan alle slachtoffers van huiselijk geweld.”

Endnotes:
  1. [Image]: http://lubda.nl/

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/10/10/bel-de-politie-als-je-iemand-met-een-zwarte-stip-ziet/