‘Arnhemse vluchtelingen hebben veel geld op zak’

‘Arnhemse vluchtelingen hebben veel geld op zak’

Volgens verschilende bronnen hebben de Arnhemse vluchtelingen regelmatig veel contant geld op zak. Dit blijkt uit de verschillende reacties die de redactie van HaberArnhem heeft ontvangen.

Hier 2

Vluchtelingen hebben veel geld op zak
Verschillende getuigen hebben bij de vluchtelingen, die in de Koepelgevangenis in Arnhem verblijven, regelmatig veel contant geld gezien. Vooral tijdens betalingen in winkels viel dit enorm op.

Het beeld dat alle vluchtelingen in Arnhem het ook heel slecht hebben is dus eigenlijk niet juist. Verschillende vluchtelingen bevestigen ook dat ze enorme bedragen hebben betaald (6000 euro) om naar Nederland te kunnen komen. ‘Zonder middelen was het onmogelijk om de reis naar Europa te maken. De rijke Syriers zijn gevlucht, en de armen zijn nog steeds in de regio’, aldus een vluchteling die verblijft in de Arnhemse koepelgevangenis.

Het is opvallend dat sommige vluchtelingen duizenden euro’s op zak hebben en dat dit is toegestaan door het COA, terwijl veel Arnhemmers zich inzetten om hulp en bijdragen te leveren aan de vluchtelingen ‘omdat men het zo hard nodig heeft’.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.