Levende sprookjesfiguren in de binnenstad

Levende sprookjesfiguren in de binnenstad

Feeën, feeksen en nog een heleboel andere sprookjesfiguren bevolken de straten, bossen en pleinen van Arnhem. Van zaterdag 24 oktober t/m zondag 1 november komen uit alle hoeken en gaten in de stad sprookjesfiguren om het Sprookjesfestival te vieren.

Voor groot, maar vooral voor klein, is er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas is.

Hier 2

9 dagen lang staat Arnhem in het teken van sprookjes. Met haar sierlijke parken, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is Arnhem de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival.

Sprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen van gevestigde en opkomende kunstenaars. Dans, (vertel)theater, musical, muziek, film, workshops: verschillende culturele disciplines passeren de revue in het theater, op school, op straat en in de wijken. Er zijn honderden activiteiten op circa 40 verschillende locaties. Het thema van de editie 2015 is ‘Feeën en feeksen ‘’.

Hoogtepunten:

Opening Sprookjesfestival zaterdag 24 oktober 13.00 uur op de Korenmarkt in Arnhem. Aansluitend om 13.30 uur filmpremière Sprookjesfilm. Met heel veel sprookjesfiguren en prins Arnerijntje.

Rapunzel de musical, za 24 okt Stadstheater Arnhem om 16.00 uur. (4+)

Het mooie prinsesje Rapunzel wordt opgesloten in een hoge toren door een gemeen tovenaarsduo, dat uit is op haar magische haren. Elke dag hangt de prinses haar vlecht uit het torenraam, zodat de tovenaars naar boven kunnen klimmen. Zal ze ooit gered worden? De aanstekelijke humor, vrolijke muziek en het knappe acteerwerk maken ‘Rapunzel de musical’ tot een heerlijk familiesprookje

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.