Centrum Fietsdiefstal 16 oktober op het Velperplein

Centrum Fietsdiefstal 16 oktober op het Velperplein

Het aantal fietsdiefstallen in Arnhem moet worden teruggedrongen. Daarom nemen de gemeente en politie diverse maatregelen. Eén daarvan zijn vijf anti-fietsdiefstalacties dit najaar. (bron: gemeente Arnhem)

De tweede actie vindt plaats op het Velperplein op vrijdag 16 oktober van 12.00-18.00 uur. Men kan gratis zijn fiets laten graveren. Om te laten graveren heeft u uw legitimatiebewijs nodig, zodat de fiets geregistreerd kan worden. Het Centrum Fietsdiefstal legt u verder graag uit hoe u uw eigen fiets goed tegen diefstal kunt beveiligen.

banner lub

Goed op slot zetten en registreren

De eenvoudigste manier om het risico op diefstal enorm te verkleinen is: zet uw fiets goed op slot. Het klinkt simpel, maar In de praktijk staat maar zo’n 10% van de fietsen goed op slot. De rest is kwetsbaar voor diefstal. Wie zijn fiets met een ART-goedgekeurd kettingslot ergens aan vastzet, loopt veel minder risico op een dag lopend naar huis te moeten. Laat uw fiets bovendien graveren en registreren. Is uw fiets dan toch een keer verdwenen, kunt u aangifte doen. Dat is zinvol, want er worden regelmatig fietsen opgespoord die in het fietsdiefstalregister staan.

 

Maak kans op een gratis slot

Tijdens de actie wordt een Axa-kettingslot verloot ter waarde van € 35,00.

 

Samenwerking

De gemeente Arnhem en de politie Gelderland-Midden organiseren de actiedagen in samenwerking met het Centrum Fietsdiefstal en de provincie Gelderland.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.