Inloopavond toekomst bomen Schelmseweg

Inloopavond toekomst bomen Schelmseweg

Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) is genoodzaakt nog voor de winter 21 beuken langs een deel van de Schelmseweg in Arnhem te vellen. De reden hiervoor is een onderzoek dat aantoont dat de vitaliteit van de bomen sterk is afgenomen.

Het onderzoeksrapport wijst uit dat er meer bomen in slechte staat verkeren. De gemeente Arnhem heeft bomen in dit gebied, die aan het einde van de levenscyclus zijn, dit voorjaar al gekapt. Op donderdag 5 november a.s. willen de gemeente Arnhem en GLK met omwonenden en belangstellenden in gesprek over verjonging van de laan.

Ozkara osinga

Veiligheid voorop

Net als de gemeente Arnhem heeft GLK ook een onafhankelijk bureau op het gebied van boomonderzoek & advies ingeschakeld. In het onderzoeksrapport wordt sterk geadviseerd om voor het einde van het jaar 21 bomen weg te halen tussen de Bakenbergseweg en de Amsterdamseweg. GLK neemt dit advies over en de bomen zullen op 26 en 27 november gekapt worden. Hiervoor wordt het  weggedeelte afgesloten. De werkzaamheden vinden buiten spitstijden plaats.

Inloopavond over laanverjonging

Op donderdag 5 november van 18.30 tot 20.30 uur wordt een inloopavond gehouden bij restaurant Trix aan de Schelmseweg 1a in Arnhem. Er is gelegenheid om ieders visie op de toekomst van de laan en de manier waarop verjonging kan plaatsvinden te bespreken. Daarnaast geven medewerkers van GLK, de gemeente Arnhem en de boomonderzoeker uitleg over de onderzoeken die zijn gedaan naar de staat van de bomen, de natuurwaarden en de noodkap. Er is geen vast programma. GeĂ¯nteresseerden kunnen op een voor hen geschikt moment binnenlopen. De koffie staat klaar. Vooraf aanmelden op info@glk.nl wordt gewaardeerd, maar is niet noodzakelijk.
(bron: gemeente Arnhem)

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.