Voormalig Groenlinks-kamerlid Dibi toch homoseksueel

Voormalig Groenlinks-kamerlid Dibi toch homoseksueel

Iedereen wist het al, op Tofik Dibi zelf na. De 34-jarige ex-politicus heeft na drie jaar ‘uit de politiek’ toch bekend gemaakt dat hij homoseksueel is. Drie jaar geleden was hij nog actief als kamerlid. Dit vertelde Dibi in een interview met de Volkskrant.

Ozkara osinga

‘Homosekusualiteit gaat vanzelf voorbij’
Dibi dacht heel lang dat zijn homoseksualiteit vanzelf voorbij zou gaan. Hij legt ook uit dat hij zijn geaardheid zag als een djinn (‘geest’). In de Islamitiche traditie is dat een bovennatuurlijk wezen dat bezit van mensen kan nemen, maar ook waarvan ze verlost kunnen worden. Dibi schrijft een boek hierover dat toevallig ook vandaag verschijnt.

Dibi was altijd al half Gay
Dibi heeft lang gewacht om uit de kast te komen. Hij durfde ook niet eerder naar buiten te komen, omdat hij bang was dat veel buitenlanders hem dan niet serieus zouden nemen. Dit zou ook niet rijmen met zijn inzet voor multicutureel Nederland. Hij dacht dat niemand met een buitenlandse achtergrond dan naar hem zou luisteren. Gezien zijn uiterlijk en manier van presenteren hadden velen al vaak het idee dat Dibi half gay was. De Marokkaan reageerde altijd afwijkend tijdens interviews en vond dat die vragen irrelevant waren. Nu blijkt wel dus waarom!

Dibi geniet van zijn megauitkering die hij krijgt. Hij leeft van zijn wachtgeld (duizenden euro’s per maand) nadat hij als politicus stopte en al heel lang geen werk meer kon vinden.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.