Startsein nieuwbouw Musis

Startsein nieuwbouw Musis

Vrijdag 23 oktober is met een feestelijke bijeenkomst in Grand Café Mahler de start van de nieuwbouw van Musis gemarkeerd. Onder grote belangstelling gaf wethouder Gerrie Elfrink het startsein door een persoonlijke wens voor het nieuwe Musis op te hangen. (bron: Arnhem.nl)

Musis & Stadstheater Arnhem, Het Gelders Orkest en de gemeente Arnhem werken met steun van de provincie Gelderland aan de vernieuwing van Musis. In de afgelopen weken is de aanbouw uit de jaren ‘80 gesloopt. Op deze plek komt de nieuwe, multifunctionele concertzaal, ontworpen door architectenbureau Van Dongen-Koschuch. Ook wordt het monumentale deel van het gebouw gerenoveerd.

Hier 2 v2

Nieuwe concertzaal

De nieuwe concertzaal  aan de kant van de Lauwersgracht kan alle soorten concerten huisvesten: van popconcerten tot een klassiek concert van Het Gelders Orkest. Kenmerkend voor de nieuwe aanbouw is de verbinding met het park. Een groot deel van de buitenkant is van glas, waardoor mensen vanuit het park naar binnen kunnen kijken en publiek vanuit de aanbouw naar buiten. In de nieuwe zaal komt aan een zijde van het podium een groot raam, waardoor Arnhem ziet én soms ook hoort wat er op het podium gebeurt.

Wenskaarten

Na de openingshandeling door Gerrie Elfrink hebben andere aanwezigen ook hun wensen voor het nieuwe Musis opgeschreven. De wenskaarten blijven de komende tijd zichtbaar hangen in Grand Café Mahler.

Reacties


1 comment

Write a comment
  1. cleanmymac 3.9 activation code 17 november, 2017, 09:51

    I love reading through and I believe this website got some genuinely utilitarian stuff on it! .

Only registered users can comment.