UEFA-ranking: Turkije haalt Nederland bijna in

UEFA-ranking: Turkije haalt Nederland bijna in

Dat het niet goed gaat met het Nederlandse voetbal is al bij iedereen bekend. Oranje verloor onlangs nog ‘gewoon’ met 3-0 van Turkije, en gaat ook niet naar het EK in Frankrijk. Terwijl de Turken direct zijn geplaatst voor het EK.


Verschil tussen Turkije en Nederland is minimaal
In clubverband doen de Nederlandse clubs het ook minder dan in voorgaande seizoenen. Zo laat de de UEFA-coëfficiëntenlijst een somber beeld zien voor de toekomst van het Nederlandse voetbal in Europa. Nederland heeft op dit moment 32.565 punten en staat hiermee tiende. Turkije staat elfde met 31.800 punten. De Turken stegen onlangs nog van plek twaalf naar elf ten koste van Zwitserland.

Zo verloor Ajax onlangs ook van de Turkse topclub Fenerbahce (1-0) en presteerden de andere Nederlandse clubs ook heel slecht, terwijl de andere Turkse topclubs zoals Galatasaray en Besiktas ook punten pakten.

Nederlandse clubs presteren slecht
De Nederlandse voetbalclubs hebben de afgelopen drie jaar slecht gepresteerd in Europa en krijgen daarvoor de rekening. Aan de hand van de UEFA-coëfficiëntenlijst wordt bepaald hoeveel teams een land mag afvaardigen voor de Champions en Europa League.

Turkije doet nog mee aan de verschillende Europese competities met drie van de vijf clubs en Nederland doet dat met vier van de zes clubs.

Zie tabel van de UEFA:
UEFA

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.