Alle Turken zouden trots moeten zijn op de AK-partij

Alle Turken zouden trots moeten zijn op de AK-partij

Eigenlijk zouden alle Turken trots moeten zijn op de AK-partij, ongeacht wat hun politieke voorkeur ook is. Voordat iedereen weer elkaar begint uit te schelden is het misschien handig te vermelden dat we hier geen artikel schrijven over president Erdogan of premier Davutoglu. Ook kunnen de Nederlandse Turken niet meer gaan stemmen in Nederland, waardoor we daar geen opmerkingen over kunnen krijgen.

Turken zijn er op vooruit gegaan
De Turken zijn er over het algemeen enorm op vooruit gegaan sinds dat de AK-partij aan de macht is gekomen. Zijn Turken nu echt zo dom dat ze sinds 2002 de AK-partij aan de macht brengen? Kunnen Turken zelf niet nadenken?

Hoofddoek was ‘not done’
Tegenwoordig kunnen moslima’s ook gewoon studeren zonder dat zij hun hooddoek moeten afdoen bij de ingang van een universiteit. En moslima’s kunnen ook allerlei beroepen uitoefenen, wat voorheen ‘not done’ was vanwege een hoofddoek. Een hoofddoek en een overheidsfunctie was verboden. Dit hebben de Turken dus ook meegemaakt.

We gaan het niet hebben over een derde brug, derde luchthaven in Istanbul, snelwegen of andere vervoersvoorzieningen. Op de een of andere manier maken alle Turken hier graag gebruik van. Maar als je dit koppelt aan de huidige regering ben je als persoon niet meer ‘neutraal’ of je bent een fan van de AK-partij. Vandaar dat we het over andere zaken gaan hebben.

Turkse zorgstelsel was een chaos
Centrumrechtste of -Centrumlinkse partijen waren voor de AK-partij aan de macht en deden vrijwel ‘niets’ aan het Turkse zorgstelsel. Je kon als Turk niet zomaar naar een ziekenhuis omdat de overheid onderscheid maakte tussen ‘overheidsziekenhuizen’ en prive-ziekenhuizen. Mensen werden zelfs regelmatig niet opgenomen omdat ze niet cash konden betalen. Heb je dit weleens meegemaakt in Nederland als Turk? Dit hebben de Turken dus wel meegemaakt.

Turken hebben zelfs gezien dat sommige officiers van justitie zijn ontslagen omdat ze in de ochtenduren gingen opstaan zodat ze zich konden voorbereiden op het vasten. Dit hebben de Turken dus ook meegemaakt.

Albay Mustafa werd ontslagen vanwege….
Een kolonel uit Kayseri, ‘Albay Mustafa’ was gewond geraakt tijdens een veldslagmet de PKK in Urfa. Hij lag in het ziekenhuis toen hij een brief kreeg uit Ankara die werd voorgelezen door zijn vrouw.Zijn vrouw las dat hij uit het leger werd gezet omdat men hem zien heeft bidden. Dit hebben de Turken dus ook meegemaakt…

Eigenlijk zouden we het lijstje kunnen aanvullen met nog meer voorbeelden. Dat doen we maar voor het gemak niet! Juist vanwege bovenstaande zou men eigenlijk een beetje trots moeten zijn op de AK-partij. Want alles is toch niet zomaar komen aanwaaien…

Reacties


1 comment

Write a comment
  1. Zeliha 30 oktober, 2015, 00:06

    Als dit artikel geen politieke propaganda is dan weet ik het ook niet meer!! Denken ze nou dat iedereen achterlijk is ofzo?

Only registered users can comment.