Bij de NOS lachen ze niet meer na absolute meerderheid AK-partij

Bij de NOS lachen ze niet meer na absolute meerderheid AK-partij

De AK-partij heeft de verkiezingen in Turkije zoals verwacht weer gewonnen. De partij van premier Davutoglu krijgt naar alle waarschijnlijkheid een absolute meerderheid in het parlement. En dat vinden ze in Europa en Nederland natuurlijk niet leuk. 


De exacte percentages zijn nog niet helemaal bekend. Grote Turkse media gaan er wel van uit, dat volgens verschillende bronnen, de AK-partij alleen verder kan regeren. Oppositiepartij CHP krijgt 25% van de stemmen. Terwijl de MHP (Nationalisten) en de HDP (Koerden) net iets meer halen dan de kiesdrempel van 10%.

In verschillende steden werd dit groots gevierd. In het oosten van Turkije, in Diyarbakir, gingen de PKK-fans weer de straat op om te protesteren tegen de uitslag. Tientallen demonstraten gooiden met stenen naar de politie, omdat ze nu weer een ‘smoes’ hadden om de openbare veiligheid te verstoren.

Alle opiniepeilers zaten er naast
Het is wel bijzonder interessant om te concluderen dat NOS er naast zat met verschillende opinie’s en analyses over de Turkse parlementsverkiezingen. Elke keer werd Turkije neergezet als een ‘Noord-Korea’ of een Afrikaans land waar een dictator aan de macht was. Terwijl in Turkije meerdere partijen meededen aan vrije verkiezingen.

Reacties


1 comment

Write a comment
  1. mohammed 15 augustus, 2016, 06:10

    goed bezig broer eindelijk iemand die ziet hoe vies deze kuffar zijn

Only registered users can comment.