Bouw nieuw gezondheidscentrum Schuytgraaf gestart

Bouw nieuw gezondheidscentrum Schuytgraaf gestart

Na een tijd van schetsen, overleggen en voorbereiden is het zo ver: de bouw van een nieuw gezondheidscentrum in Schuytgraaf is gestart! Vandaag, vrijdag 30 oktober, werd met een feestelijk tintje de begane grondvloer gestort. De planning is dat volgend jaar zomer het gezondheidscentrum haar deuren opent. (bron: gemeente Arnhem)

Wethouder Ine van Burgsteden van de gemeente Arnhem, directeur Amon van den Borg van Arts en Zorg en directeur Henk van de Kolk van Bouwbedrijf van de Kolk hebben samen het officiële startsein gegeven van de bouw van het nieuwe Gezondheidscentrum van Arts en Zorg.

De zorgverleners in Schuytgraaf zijn nu nog tijdelijk gehuisvest in het voormalige informatiecentrum in de wijk. Volgend jaar zomer verhuizen ze allemaal mee naar het nieuwe gebouw: huisartsen, apotheek, fysiotherapeuten, psychologen, diëtisten, logopedisten, verloskundigen en podotherapeuten.

Arts en Zorg biedt eerstelijnszorg vanuit samenwerking met alle zorgverleners rondom de patiënt. Een breed opgezet gezondheidscentrum in de wijk sluit naadloos bij die visie aan. Amon van den Borg: ‘Ons streven is de zorg aan onze patiënten zoveel mogelijk dichtbij huis te leveren en zoveel mogelijk met meerdere zorgverleners samen te werken, zodat de patiënt één aanspreekpunt heeft in de zorg. Die samenwerking zie je ook terug in de architectuur van het gebouw, bijvoorbeeld aan de gedeelde entree, de gezamenlijke overleg- en eetruimten en verschillende spreek- en behandelkamers.’

Het nieuwe gezondheidscentrum ligt ten westen van MFC Omnibus, in het centrum van Schuytgraaf. De entree is aan hetzelfde plein als het toekomstige winkelcentrum. Het gezondheidscentrum is voor Schuytgraaf een zeer welkome aanvulling op de voorzieningen in de wijk.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.