De ‘Zidane van Arnhem’ blijft een baltovenaar

by AMS97531A123 | 5 november 2015 11:55

De Arnhemse baltovenaar met Turkse roots is nog steeds wekelijks actief als voetballer in Arnhem. De 35-jarige controlerende middenvelder is alweer aan zijn derde seizoen bezig bij futsalteam AFC Arnhem Generalex (hoofdklasse) en speelt ook in het zaterdagelftal van AFC Arnhem. Hij werkt tegenwoordig als bedrijfsleider bij Maksim Partycentrum in Westervoort. (1e van rechts op de foto, bron: HetGelderseVoetbal.nl [1])

De ‘Zidane van Arnhem’
Akat kent een geschiedenis bij gerenommeerde clubs in Arnhem. Zo was Levent Akat er bij toen FC Presikhaaf bezig was met een opmars door elk jaar te promoveren. Hij was een van de steunpilaren van trainer Dennis van Beukering. Toen FC Presikhaaf tweede klasse speelde kwam de ‘Zidane van Arnhem’ minder aan spelen toe en koos hij ervoor om in 2011 naar derdeklasser Arnhemse boys te gaan, waar hij eerder ook voor uitkwam.

Akat pakt nog steeds zijn doelpunten mee als middenvelder. De middenvelder was in zijn topjaren regelmatig in zijn eentje in staat om de tegenstander te verslaan. Niet dat daar nu veel verandering in is gekomen. Kenners die Akat wekelijks van dichtbij zien voetballen verklaren nog steeds te genieten van zijn manier van spelen.

Endnotes:
  1. HetGelderseVoetbal.nl : http://www.hetgeldersevoetbal.nl/

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/11/05/de-zidane-van-arnhem-voetbalt-nog-steeds-actief/