Megaprojecten Turkije in de lift na verkiezingen

Megaprojecten Turkije in de lift na verkiezingen

De megaprojecten die Turkije uitvoert zullen sneller worden voortgezet nu Turkije een regering heeft kunnen vormen na de parlementsverkiezingen, melden deskundigen.

Op het gebied van transport, energie en defensie zullen de huidige projecten ongestoord worden voortgezet. Bovendien wordt verwacht dat de besluitvorming voor nieuwe grote projecten veel sneller verlopen en uitgevoerd worden.

84 miljard uitgegeven in 13 jaar
Afgelopen dertien jaar heeft het Turkse ministerie van Verkeer en Waterstaat en Communicatie 84 miljard euro uitgegeven aan diverse projecten waaronder het onderzeese spoortunnelproject Marmaray tussen het Europese en Aziatische deel van Istanbul en de Hogesnelheidslijn tussen Ankara en Istanbul. Op dit moment wordt er gewerkt aan de grootste luchthaven ter wereld in Istanbul, de Derde Brug (Yavuz Sultan Selim) in Istanbul, de bouw van een enorme hangbrug over de Izmit Körfez voor de nieuwe snelweg tussen Istanbul en Izmir, de bouw van een spoorlijn tussen de Turkse stad Kars, Azerbeidzjaanse Bakoe en Tbilisi in Georgië en de megatunnel in Istanbul die uit drie lagen zal bestaan.

De aanleg van het Istanbulkanaal (Kanal Istanbul) is begonnen, waarbij een kanaal wordt gegraven op het Europees deel van Istanbul die een tweede verbinding gaat creëren tussen de Zee van Marmara en de Zwarte Zee ter ontlasting van de Bosporus.

Verder bevindt het project voor de grootste hangbrug ter wereld, dat in Çanakkale moet komen tussen Lapseki en Gelibolu, in de aanbestedingsfase.

Lees meer

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.