Arnhem genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2016

Arnhem genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2016

De gemeente Arnhem is één van de kanshebbers op de BNG Bank Erfgoedprijs 2016.

Arnhem is samen met de gemeenten Beesel, Haarlemmermeer, Heerlen en Tiel geselecteerd uit 19 inzendingen. In maart 2016 weten we of Arnhem de prijs, een geldbedrag van € 25.000,- krijgt uitgereikt als ‘beste erfgoedgemeente’ van Nederland. (bron: Arnhem.nl)

De vijf gemeenten hebben de jury enthousiast gemaakt, door de inspirerende of veelbelovende wijze waarop zij erfgoed een plek geven in plannen en praktijk en hoe zij burgers daarbij betrekken. Lees hier de aanmeldingvan Arnhem.

Aanwijzing winnaar

In de komende maanden zullen juryleden een onaangekondigd bezoek brengen aan de vijf genomineerde gemeenten. Daarnaast worden de gemeenten in januari 2016 uitgenodigd hun erfgoedbeleid en -praktijk toe te lichten aan de jury door middel van een korte pitch. Met de aanmelding, het gemeentebezoek en de pitch in het achterhoofd, zal de jury zich vervolgens beraden over de vraag wie de winnaar is van de BNG Bank Erfgoedprijs 2016. De uitslag is geheim tot de feestelijke uitreiking in maart 2016 in Bergen op Zoom  (de winnende gemeente van de vorige editie). De datum van de uitreiking wordt binnenkort bekend gemaakt.

De BNG Bank Erfgoedprijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ´92 en stimuleert gemeenten om actief in te zetten op cultureel erfgoed, ook ter versterking van beleidsterreinen als toerisme, cultuur, onderwijs, sociale zaken, ruimtelijke ontwikkeling en economie. Alle gemeenten in Nederland kunnen meedingen naar deze prijs, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor BNG Cultuurfonds.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.