Ophef over Arnhemse ‘Kabullaan’ met teveel telefoonzaken

Ophef over Arnhemse ‘Kabullaan’ met teveel telefoonzaken

Een artikel die we eerder publiceerden over de steenstraat in Arnhem  zorgde voor veel ophef in de stad. We kregen veel leuke mails van bezoekers en  via de facebookpagina van HaberArnhem kwamen  binnen.

e
Met het artikel probeerden wij duidelijk te maken dat de gemeente alles toelaat in de steenstraat, maar hetzelfde beleid elders loslaat. De bestemmingsplan wordt natuurlijk als excuus gebruikt omdat dat ook niet overal meer klopt. Dit neemt natuurlijk niet weg dat alle multiculturele ondernemers in de steenstraat hun best doen om wat van hun zaak te maken. Het opvallende was dat er nu eenmaal veel telefoonzaken zijn van Afghaanse ondernemers en veel kappers in de steenstraat.

Veel leuke reacties
Sommige leuke reacties willen we graag met de lezers delen: Zo reageerde Muha Badra dat de naam van de ‘steenstraat verandert moet worden in Kabullaan’. De bekende Turkse scheidsrechter, Fatih Yilanci, van Gelderland reageerde positief: ‘Het is beter dan die kroegjes, bestemmingsplan detailhandel is van kracht en dus is beperken onmogelijk.’ Souad R was minder tevreden over deze telefoonzaken  omdat ze de boel een voor een zouden flashen’

Al met al is de steenstraat een levendige straat met veel multiculturele ondernemers. Natuurlijk is er veel gemengd publiek dankzij bijvoorbeeld de Hubo, fietswinkels, Beddencentrum en de sportwinkel OLB.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.