Aanslag Parijs: Noodtoestand in oost-Turkije was zogenaamd ‘vreemd’

Aanslag Parijs: Noodtoestand in oost-Turkije was zogenaamd ‘vreemd’

De Franse president maakte na de aanslagen in Parijs van vrijdagavond bekend dat alle grenzen dichtgaan in Frankrijk. Hij kondigde de noodtoestand aan voor heel Frankrijk. Ook de inwoners van Parijs moesten binnen blijven. Dit werd bekend gemaakt via officiele kanalen.


We moesten hierdoor vrij snel denken de Turkse stad Silvan waar ook aanslagen werden gepleegd en de burgers niet op straat mochten. In Frankrijk werd hier nogal huiverig over gedaan. En Franse media begrepen er niets van dat de Turkse overheid maatregelen nam om de veiligheid van de burgers te garanderen en de daders te vinden van de aanslagen. De Turken waren tenslotte met anti-terreureenheden bezig om de straten schoon te vegen van de PKK.

Lees ook: Aanslag Parijs: beelden tijdens bloedbad theather le bataclan

Maar in het geval van de aanslagen in Frankrijk vonden de Fransen het ‘vrij normaal’ om heel Parijs dicht te gooien. Kennelijk zijn terroristen in Parijs anders dan terroristen in Turkije.

Reacties


Tags assigned to this article:
Aanslag parijs

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.