Arnhemmers hebben weinig interesse in herdenking ‘Parijs’

by AMS97531A123 | 17 november 2015 11:06

Gisteren kondigde het stadsbestuur van Arnhem aan om de slachtoffers van de aanslagen in Parijs te herdenken. Het college onder leiding van burgemeester Herman Kaiser deed dit niet tijdens andere terreuraanslagen waarbij ook veel mensen omkwamen. Waarom het college in Arnhem ook selectief doden herdenkt bij aanslagen is niet bekend. Ook waren er maar een handjevol ambtenaren tijdens deze herdenking.

Vervoerder Breng kwam ook met een persbericht omdat het als dochtermaatschappij van een Franse vervoerder opdracht had gekregen om op exact 12.00 uur stil te staan met de bussen en een minuut lang de slachtoffers te herdenken van de terreuraanslagen in Parijs. Wij zochten bewust een bus op en stapten in lijn 5.

Om exact 12.00 uur (iphone-time) stopte de busschauffeur op de Nelson Mandelabrug door te melden dat ook ‘Firma Breng de slachoffers van de laffe aanslagen in Parijs zal eren door een minuut stil ste staan.’ Iedereen in de bus bleef zitten, en er was zelfs een lokale rapper die zijn muziek heel hard aan had staan tijdens de herdenking. Zo zou het dus eigenlijk niet moeten.

Arnhem zou eigenlijk op een andere manier moeten omgaan met het herdenken van deze en andere slachtffoffers.

boxspring artikel promo v3[1]

Endnotes:
  1. [Image]: https://www.facebook.com/Beddencentrum-1048751255152027/?fref=ts

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/11/17/arnhemmers-hebben-weinig-interesse-in-herdenking-parijs/