Turkse juwelier Hommelstraat al jaren een begrip

by AMS97531A123 | 19 november 2015 10:28

Juwelier Karatay aan de Hommelstraat 45 in Arnhem is al jaren een begrip in Arnhem en heel Gelderland. Veel Turkse gezinnen komen speciaal naar de Hommelstraat om hun bijzondere dag nog meer glans te geven. Maar het zijn niet alleen de Turken die massaal langs komen.

boxspring artikel promo v3[1]

Turk zonder bruidsschat kan niet
Al jaren is het een onderdeel van het straatbeeld in de Hommelstraat om Turkse gezinnen met een bruid of bruidegom te zien die uren rondzwerven om een ring te vinden voordat ze trouwen. Vaak duurt dat proces langer dan verwacht. Want hoe modern de Turken ook zijn of hoelang ze in Nederland wonen? Het ¬†maakt voor het bruidsschat niets uit. Dat blijft altijd ‘part of the game’.

Veel Nederlanders die Turks goud kopen
Maar het zijn niet alleen de Turken die ‘Turks goud’ kopen voor hun vrouw of vriendin. Ook veel Nederlanders komen dagelijks langs bij juwelier Karatay om een gouden ring of iets anders te kopen. De discussie die men vroeger voerde over dat Turks goud niet echt goud zou zijn, is niet meer van deze tijd. Gouden sieraden uit Turkije zijn steeds hipper en voldoen aan alle eisen van verschillende brancheorganisaties.

Endnotes:
  1. [Image]: https://www.facebook.com/Beddencentrum-1048751255152027/?fref=ts

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/11/19/turkse-juwelier-hommelstraat-al-jaren-een-begrip/