Politie Arnhem-Noord pakt inbrekers op dankzij oplettende buurtbewoners

Politie Arnhem-Noord pakt inbrekers op dankzij oplettende buurtbewoners

Op maandag 9 november zijn twee inbrekers op heterdaad betrapt door oplettende buurtbewoners. Kort daarvoor zagen ze twee onbekende mannen in een brandgang lopen in de omgeving van de Hugo de Grootstraat in Arnhem.

De buurtbewoners hadden geen goed gevoel
De buurtbewoners hadden geen goed gevoel toen ze de mannen niet meer zagen. Op de plek waar de buurtbewoners de mannen voor het laatst zagen keken ze over een schutting en zagen ze dat de mannen bezig waren met een achterdeur van een woning. “Wat moet dat daar!” werd er geroepen en dit schrikte de inbrekers af, waarna zei probeerden te vluchten. De buurtbewoners gingen de inbrekers, met gevaar voor eigen leven, achterna. Ze noteerden ook het kenteken van de auto van de inbrekers en belden meteen met de politie.

Auto inbrekers klem gereden
De politie maakte het volgende hierover bekend: ”Ondertussen zijn meerdere eenheden onderweg en treffen niet veel later de auto rijdend aan. Gezien de informatie wordt besloten om een eventuele wilde achtervolging te voorkomen en de auto direct klem te rijden. Ter hoogte van het Rembrandttheater wordt de auto beheerst naar de zijkant van de weg geleid om de mannen aan te houden. Even denken de mannen te voet te ontkomen. De agenten weten de mannen binnen enkele meters te vloeren en aan te houden.”

De politie vangt graag inbrekers, en als daarbij auto’s klemgereden moeten worden en een klein stukje moet worden gerend is dat geen probleem. Maar zonder deze oplettende buurtbewoners was dit alles niet gebeurd!

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.