Uhhm! Turkse dienstplicht ‘op dit moment’ nog 6000 euro

Uhhm! Turkse dienstplicht ‘op dit moment’ nog 6000 euro

Officiele Turkse bronnen melden dat het afkoopbedrag voor het Turkse dienstplicht voor Nederlandse Turken op dit moment nog 6000 euro is. Wij hebben research gedaan naar aanleiding van veel vragen over het het afkoopbedrag dat verlaagd zou worden naar 1000 euro. HaberArnhem publiceerde eerder al een artikel hierover. Een verlaging van het afkoopbedrag zal niet meer lang gaan duren.

‘Op dit moment’ nog 6000 euro
De medewerker die wij spraken reageerde nogal verbaasd toen wij vroegen naar de belofte van de Turkse minister-president: ‘Op dit moment is het nog gewoon 6000 euro. Turken uit Nederland moeten ook aantonen dat ze drie jaar lang werken bij een bedrijf in Nederland. Er is nog niets officieel naar buiten gebracht, waardoor wij daarover ook niets kunnen bevestigen. Het moet eerst door middel van wetgeving gepubliceerd worden.’

‘Afkoopbedrag Turkse dienstplicht 1000 euro’
De Turkse minister-president Davutoglu beloofde op 1 oktober 2015 en later ook nog dat bij winst van de verkiezingen (AKP) het afkopen van het Turks diensplicht verlaagd zou worden tot maar 1000 euro.

Eerder publiceerden wij al een artikel dat het nog even wachten is op een officiele bekendmaking van de Turkse minister-president inzake het afkoopbedrag van het Turkse dienstplicht. Voor deze bekendmaking moet alles natuurlijk intern goed geregeld zijn om problemen te voorkomen in Rotterdam en Deventer wanneer mensen massaal daar op afkomen.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.