Turken mogen straks zonder visum reizen in Europa

Turken mogen straks zonder visum reizen in Europa

De EU en Turkije hebben vandaag een akkoord gesloten waarbij de onderhandelingen over een EU-lidmaatschap worden heropend in ruil voor Turkse steun bij het opvangen en tegenhouden van vluchtelingen uit Syrië. Ook morgen de Turken volgens Turkse bronnen vrij reizen. De NOS laat dit achterwege in haar berichtgeving.

In 2016 reizen zonder visum
De Turken mogen dus  vanaf oktober 2016 zonder visum reizen in Europa, wat voorheen niet mocht. Europa moest wel gaan onderhandelen met Turkije over de vluchtelingen, omdat een merendeel van de vluchtelingen uit Syrie en Afghanistan Europa in kwamen via Turkije.

In Turkije werden de resultaten van het overleg met veel vreugde ontvangen. Eigenlijk valt het allemaal best wel mee. De onderhandelingen voor toetreding van Turkije tot de EU wordt vanaf 14 december feestelijk heropend. Europa kennende zal dit niet veel waard zijn, gezien de vele punten waar Europa steeds op hamert.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.