Turkse Nobel-prijswinnaar leest ‘Fatiha’ tijdens bezoek aan Anıtkabir

Turkse Nobel-prijswinnaar leest ‘Fatiha’ tijdens bezoek aan Anıtkabir

De Turkse nobelprijswinnaar Aziz Sancar heeft in Turkije verschillende gesprekken gehad met bekende Turkse politici en president Erdogan.

Vrouw en Gwen en dochter Rose
Samen met zijn vrouw Gwen Sancar en zijn dochter Rose kwam Aziz Sancar op uitnodiging van president Erdogan naar Turkije. Na zijn gesprek met Erdogan bracht de Turkse nobelprijswinnaar een bezoek aan het Anıtkabir in Ankara. Hij ging daar natuurlijk ook langs het mausoleum van Ataturk. Hij werd constant gevolgd door Turkse journalisten en cameraploegen. ‘Dit had ik niet verwacht’, aldus Sancar.

Tijdens een moment van stilte ging de Turkse nobelprijswinnaar ook bidden bij het mausoleum waar de camera’s bij waren. Op een vraag waarom hij dat deed reageerde Aziz Sancar: ‘Als een moslim een begraafplaats bezoekt, is het vrij normaal om te bidden. En ik heb een ‘Fatiha’ gelezen ter ere van Mustafa Kemal Ataturk.’

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.