Arnhemse weggebruikers tevreden over wegennetwerk

Arnhemse weggebruikers tevreden over wegennetwerk

Arnhemse weggebruikers zijn zeer tevreden over de verlichting, de bewegwijzering en de staat van het wegdek van de Arnhemse wegen. Ook worden het opgeruimd en schoon zijn van de wegen en de zichtbaarheid van de markering als pluspunten genoemd.

Dat zijn enkele van de uitkomsten uit een vandaag gepubliceerde rapportage over gebruikerstevredenheid van automobilisten.

Om kennis over de wensen en meningen van de weggebruiker over de Nederlandse wegen te achterhalen wordt sinds 2012 landelijk online onderzoek uitgevoerd in opdracht van Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders (WOW). Die wegbeheerderders zijn Rijkswaterstaat, de provincies en de gemeenten.  In 2015 hebben ruim 12.000 weggebruikers aan het onderzoek deelgenomen.

‘Prima Score’
Alex Mink, Mobiliteits-wethouder in Arnhem, is blij met de Arnhemse uitkomsten en noemt het onderzoek waardevol: “Het geeft een beeld van de beleving van stadsroutes door weggebruikers, aanvullend op informatie via onder andere ons gemeentelijk meldingensysteem. Ons valt op dat Arnhem op de meeste aspecten iets beter scoort dan het gemiddelde van de onderzochte steden en stadsroutes. Arnhem¬† scoort met 72% zelfs ietsje hoger dan het landelijke gemiddelde van 70%.”

Aandachtspunten
Mink ziet nog wel aandachtspunten voor de gemeente. Zo zijn Arnhemse weggebruikers ontevreden over de doorstroming bij wegwerkzaamheden en de uitvoering van werkzaamheden. Herkenbaar, stelt de wethouder: “Doorstroming is een voortdurend punt van aandacht. Door (te) drukke hoofdwegen rondom de stad rijdt er veel verkeer door de stad. Hoewel de verkeerslichten daarop zo goed mogelijk zijn ingesteld, blijft de doorstroming op de drukke momentenachter. We blijven kijken waar we dit kunnen verbeteren, ook in combinatie met wegwerkzaamheden.”

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.