Is dit een steun voor de PKK?

Is dit een steun voor de PKK?

SP-Kamerlid Harry van Bommel roept op om te demonstreren voor “vrede” in Turkije. “Stop geweld; staakt het vuren,” laat Van Bommel weten op zijn Facebookpagina. Onderaan het bericht deelt het Kamerlid een flyer waarop staat te lezen “Demonstratie tegen Turkse staatsterreur in Koerdistan”.

Verschillende organisaties in Nederland hebben voor komende zaterdag in Amsterdam een demonstratie gepland. Zij gaan demonstreren omdat ze vinden dat “Koerden recht hebben op zelf-bestuur”, zo staat op de flyer te lezen.

Kijk ook video: Sadet Karabulut en van Bommel: Pkk is een terreurorganisatie (uit 2012)

De facebookpagina van Van Bommel loopt het inmiddels vol met klachten van Turkse Nederlanders die vinden dat het Kamerlid de terreurorganisatie PKK “verheerlijkt”.

“Hoe kun je pleiten voor vrede als je spreekt over Turkse staatsterreur? Je kwalificeert de Turkse staat als terroristen. En over Koerdistan in Turkije? Welke Koerdistan in Turkije,” aldus een reactie op de facebookpagina van Van Bommel. “Als de Turken in Nederland ook zelf-bestuur willen, wil je hen ook steunen,” vraagt een andere gebruiker zich af.

Terreur

Veel Turken in Nederland zijn niet te spreken over de oproep van Van Bommel om te gaan demonstreren. Dat blijkt uit de vele reacties die Van Bommel krijgt op zijn oproep:

“Beste heer van Bommel, ik weet dat het vertellen van de waarheid niet bepaald de sterkste kant is van een politicus, en waarschijnlijk ook niet z’n favoriete bezigheid.

Waarschijnlijk zullen vele mensen, zonder enige kennis van het probleem, of zelfs van het land, weer deze leugens klakkeloos voor waar aannemen, want het is natuurlijk makkelijker om aan te nemen dat de Turkse regering (waar ik absoluut geen fan of voorstander van ben) door- en door slecht is.

1- Er is géén sprake staatsterreur, maar een gerichte actie tegen gewapende leden van een óók door Nederland en de EU als zodanig erkende TERREURORGANISATIE.
2- Dat gebied heet geen koerdistan, maar Zuidoost Turkije.
3- Eventuele burgerslachtoffers zijn uiteraard betreurenswaardig. Maar vergeet niet, dat de leiding, en een deel van de bevolking van die steden bewust de terroristen helpt en verbergt in hun huizen, scholen, gebouwen. Dat maakt hun medeschuldig aan eventuele burgerslachtoffers.
4- Tot slot, als u en uw volgers zo voor vrede zijn, waar waren jullie de afgelopen maanden toen de pkk honderden soldaten en agenten vermoordde met hinderlagen en bermbommen? ”

Bron: Demet.nl


15 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.