Turk moet gemeente € 174.125,- aan bijstandsuitkering terugbetalen

Turk moet gemeente € 174.125,- aan bijstandsuitkering terugbetalen

Een Nederlandse Turk uit Denhaag moet de gemeente Denhaag precies € 174.125,80 terugbetalen, vanwege een  bijstandsuitkering die hij gedurende de periode 1 juli 1997 tot en met 31 december 2010 heeft ontvangen. De man kreeg onterecht 13 jaar lang een uitkering van de gemeente terwijl hij een stuk grond had in Turkije.

€174.125 terugbetalen aan gemeente
Uit onderzoek van de SVB bleek dat de man sinds 1989 een appartementencomplex met negen appartementen en drie werkplaatsen heeft in Turkije met een waarde van € 1.255.000. Ook ontving hij huurinkomsten van het verhuren van deze appartementen en werkplaatsen. De SVB zou anoniem getipt zijn. Hoe ‘anoniem’ de tip was, is niet bekend. De SVB stuurt vaker brieven naar Nederlandse Turken, om belastende informatie te achterhalen.

Nooit melding gemaakt van bouwgrond
De rechter heeft besloten dat ruim voor aanvang van de bijstandsuitkering de Turk in het bezit was van het vermogen in Turkije in de vorm van bouwgrond. Zijn vermogen was destijds volgens de rechter ook al in geding met de vermogensgrens.  Ook zou de Turk zelf nooit melding hebben gemaakt van de bouwgrond. Hiermee schond hij ook zijn inlichtingenplicht als uitkeringsgerechtigde.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.