Nederland slaap lekker! Verkeersboetes worden weer duurder

Het nieuwe jaar begint weer heel erg verfrissend voor alle verkeersdeelnemers in Nederland. Volgens RTL nieuws mogen we ons weer opmaken voor verkeersboetes die weer duurder worden. 

Administratiekosten gaan met 30% omhoog
Gelukkig val het allemaal wel ‘redelijk’ mee. Het Centraal Justitieel Incasso Bureau verhoogt alleen de administratiekosten met 30%. De administratiekosten gaan nu standaard omhoog naar 9 euro, terwijl het eergisteren nog maar 7 euro was. Deze verhoging leidt tot veel woede in het land.

Heel Nederland is woedend
Volgens Geert Priem van de Politievakbond ANPV, heeft dit niets te maken met de verkeersveiligheid. Boetes zijn bedoeld om het verkeer veiliger te maken, niet om de staatskas te spekken.” Ook bij de ANWB zijn ze ontstemd over de verhoging: “De boetefabriek dient als inkomstenbron voor de overheid, dat kan niemand meer ontkennen”, zegt ANWB-woordvoerder Ad Vonk.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.