NOS past titel over artikel Erdogan aan na ‘domme fout’ redactie

NOS past titel over artikel Erdogan aan na ‘domme fout’ redactie

Inmiddels is het geen geheim dat niet iedereen bij de NOS even slim, neutraal en objectief is. Bij de zoveelste negatieve berichtgeving over Turkije en Erdogan gingen ze bij de NOS nu duidelijk ‘op hun bek’. (foto: Screenshot NOS app)

NOS: ‘Erdogan prijst bestuursvorm Hitler-Duitsland’
De NOS kwam op 1 januari met een artikel ‘Erdogan prijst bestuursvorm Hitler-Duitsland’. Zelfs professor Dries Lesage, van de universiteit van Gent vond dit opmerkelijk en deelde dit via Twitter. Eigenlijk is het niet vreemd dat de NOS met dit soort vergelijkingen komt en Erdogan neerzet als een halve gare. HaberArnhem heeft namelijk al regelmatig artikelen gepubliceerd over de NOS en haar ‘objectieve’ Turkije correspondenten.

Lees ook: Waarom is NOS-correspondent Lucas Waagmeester zo kritisch over Turkije?

NOS: ‘Ophef om Hitler-vergelijking van Erdogan’
Het bizzare aan het artikel is dat ze bij de NOS ook later achterhaalden dat Erdogan helemaal niets lovends zei over Hitler. Deze domme fout van de NOS werd daarna vrij snel rechtgezet en werd de titel aangepast in ‘Ophef om Hitler-vergelijking van Erdogan’. ¬†Alleen vergeten ze bij de NOS dat Twitter het oude artikel nog laat zien als het gedeeld is door anderen.

Eerste artikel
Erdogan

Tweede Artikel
Erdogan ophef


3 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.