Nederlanders die klagen over vluchtelingen hebben wel een beetje gelijk

Soms moet je wel eerlijk zijn en niet als Nederlandse politicus eromheen draaien. Nederland heeft een probleem met vluchtelingen, en vooral met vluchtelingen die het eigenlijk geen asiel wil verlenen.

Voornamelijk Rutte- en Wildersfans
Veel Nederlanders, voornamelijk Rutte- en Wildersfans, hebben er moeite mee dat vluchtelingen massaal naar hun stad of dorp komen om daar ’tijdelijk’ te wonen. We kennen de beelden nog uit het dropje Oranje en Geldermalsen. De beelden zijn nog te vers om te vergeten. Veel van deze Nederlanders hebben natuurlijk wel een beetje gelijk als ze klagen over deze vluchtelingen. Welke Turk of Marokkaan wil 1000 vluchtelingen bij hem of haar in de straat?

Vluchtelingen opvangen in Turkije
De vluchtelingen worden (werden) door Europa niet in regio opgevangen, ondanks dat Turkije dat wel doet voor bijna 2 miljoen Syrische vluchtelingen. Zelfs in Turkije klagen de Turken over het aantal Syriers in Turkije die overal ‘leven’ zonder dat zij zich al te druk maken over wetgeving. Dus is het niet raar dat Nederlanders ook massaal klagen over vluchtelingen die naar hun dorp of stad komen. Niemand zit daar op te wachten.

Dit betekent natuurlijk niet dat je dan meteen tegen alles bent met een kleurtje! Hoewel veel Wilders-fans alle vluchtelingen ook gewoon zien als allochtonen, net zoals de Turken en Marokkanen in Nederland. Je bent ook niet meteen een racist als je geen vluchtelingen wilt in jouw wijk of straat. Want anders zou je toch ook tegen alle buitenlanders moeten zijn in Nederland, toch?


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.