Fraudeer je als een dikke pand hebt in Turkije en toch een uitkering ontvangt?

Fraudeer je als een dikke pand hebt in Turkije en toch een uitkering ontvangt?

Eergisteren publiceerden we een artikel over een Turk uit Denhaag die 174.000 euro moet terugbetalen aan de gemeente Denhaag vanwege het onterecht ontvangen van een uitkering.

13 jaar lang onterecht een uitkering
Deze Turkse meneer kreeg van 1997 tot 2010 een uitkering van de gemeente Denhaag terwijl hij een pand in Turkije had ter waarde van 1,2 miljoen euro. Hij zou ook inkomsten ontvangen van het verhuren van negen appartementen en drie winkels. Voor meer details is het handig om het artikel te lezen.

Artikel leidde tot veel commotie
Het artikel leidde tot veel commotie en heftige reacties bij de lezers van HaberArnhem. De rechter was namelijk duidelijk in zijn oordeel en gaf de gemeente Denhaag gelijk.  Het verhaal heeft natuurlijk ook een andere kant. Deze meneer heeft willens en wetens verborgen gehouden dat hij een dikke pand had in Turkije. Zijn belastingaangifte in Nederland was dus ook kennelijk onjuist. Als hij zijn pand in het buitenland (Turkije) niet aan de gemeente heeft doorgegeven gaan we er van uit dat hij dat ook nooit heeft gedaan aan de belastingdienst.

Hoe Halal is dit dan nog?
Het geheim houden van zijn pand en inkomsten is natuurlijk niet alleen wettelijk strafbaar. Deze Turk, waarschijnlijk ook moslim, heeft dus al die tijd een financiele bijdrage ontvangen terwijl hij het niet nodig had. Hoe Halal is dit dan nog en is dit als moslim wel te verdedigen? Een gemeente geeft een uitkering namelijk niet zomaar aan burgers in Nederland. Je krijgt een uitkering tenslotte alleen als je het echt nodig hebt, en dat is niet echt het geval als je een pand hebt van 1,2 miljoen euro.


89 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.