Turkije bouwt grootste stuwdam van Europa in Artvin

Turkije bouwt grootste stuwdam van Europa in Artvin

De Turkse minister van Bosbouw en Waterzaken veysel Eroglu deelde via twitter foto’s van de bouwwerkzaamheden van de Yusufeli stuwdam in Artvin. De stuwdam wordt de grootste stuwdam van Europa en nummer drie in de hele wereld.

Machines met helicopters verplaatst
Omdat de locatie moeilijk bereikbaar is zijn de machines met helicopters verplaatst naar de top van de berg. Dit leidde dan ook tot unieke beelden die de minister deelde via social media.

Grootste rivier in Centraal-Turkije
De Yusufeli stuwdam zal komen aan de rivier Coruh in Artvin en heeft een lengte van 390 kilometer. Het is ook een van de grootste rivieren in Centraal-Turkije. Verschillende Turkse instanties werken samen aan de bouw van deze stuwdam, dat onderdeel is van tien andere grote projecten.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.