Alsof alleen buitenlanders vrouwen aanranden?

Alsof alleen buitenlanders vrouwen aanranden?

Mainstreammedia is weer aan de gang. De Telegraaf en de NOS doen enorm hun best om verhalen te vinden over de aanrandingen in Keulen tijdens oud en nieuw. Het lieftst zoeken ze naar bronnen en getuigen die kunnen bevestigen dat vluchtelingen massaal betrokken waren bij ongeregeldheden in Keulen. Terwijl het dus niet zo was! Zelfs buitenlandse dames zijn lastig gevallen door deze verdachten uit, Algerije (9), Marokko (8), Iran (5), Syrie (4), Irak (1), Servie (1), VS (1) en Duitsland (3).

Aanranders hadden verschillende achtergronden
Duitse bronnen melden zelfs dat er veel Noord-Irakezen betrokken waren, met zichtbaar PKK-vlaggen. De Duitse politie heeft imiddels 32 personen geidentificeerd die op Oudjaarsavond bij de ongeregeldheden op en rond het centraal station van Keulen betrokken waren.
Alsof alleen buitenlanders vrouwen aanranden?
Het gevaarlijke aan dit soort berichten is dat meteen alle buitenlanders in een hoekje worden gestopt. Er zijn meer dan 3500 aanrandingen en verkrachtingen per jaar in Nederland volgens de cijfers van het CBS. Hebben we Wilders daar weleens over horen roepen? Bij een simpele carnavalsviering is er toch echt meer aan de hand dan tijdens Oudjaarsavond, als iedereen ladder zat is. Natuurlijk is dat zeker ook geen excuus om vrouwen aan te randen!

Sociologist Niels Spierings reageerde via twitter ook op het artikel van de Telegraaf waar hij op had gereageerd. Natuurlijk schreef de Telegraaf niet alles op wat hij zei. Om de Telegraaf niet na te doen, plaatsen we zijn reactie in zijn geheel hieronder:

2 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.