Start 520 asielzoekers op Nederlandse school

Start 520 asielzoekers op Nederlandse school

Gisteren zijn er 520 asielzoekers naar school gegaan. Voor een standaard inwoner van Nederland is dit helemaal niet bijzonder, maar voor iemand die als vluchteling is gekomen is dit bijna een droom wat uitkomt.
De gemeente Nijmegen meldt dat de kinderen van de noodopvanglocatie Heumensoord hun eerste dag op school hebben gehad. De kinderen die voornamelijk uit Irak, Eritrea en Syriƫ komen, hebben of nooit of bijna niet op school gezeten. De woordvoerster van de gemeente laat weten dat veel leerlingen niet kunnen wachten tot het morgen is om weer naar school te kunnen en mogen.

We hebben het hierboven gehad over de leerlingen maar voor de docenten was het ook erg spannend en bijzonder. Als groepsleerkracht moet je schakelen met nieuwe culturen en de kinderen die (bijna)geen woord Nederlands spreken. De lesgevers vonden het een bijzondere en leuke dag en hebben de kinderen, die met de bus worden gebracht en opgehaald, uitgezwaaid.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.