´In Arnhem is meer mogelijk voor vluchtelingen dan alleen basisopvang´

Het college van Burgemeester en wethouders reageerde met een schriftelijke beantwoording op de vragen van D66-raadsleden Susanne Ommen en Sabine Andeweg over de vluchtelingen en hun mogelijkheden om onder andere meer werkzaamheden te verrichten voor meer vergoeding.

Verruimen van werkzaamheden tegen vergoeding
Een van de punten waar D66 Arnhem voor pleitte was dat de mogelijkheden om tegen een vergoeding werkzaamheden te verrichten te verruimen.
College: Landelijk beleid
Het college is van menig dat het om landelijk beleid gaat. ‘ De mogelijkheden voor vergoeding is landelijk beleid. We zien nu wel dat de vluchtelingen in de Koepel vrijwilligerswerk verrichten en dat leuk vinden om te doen.’ Verder verklaarde het college het volgende: ‘Zo zijn ze voor stichting Present aan de slag geweest en hebben ze de voedselbank geholpen met de kerstpakketten. Verder is er een vaste club die in de kledingwinkel helpt en zijn er kleinschaliger initiatieven.’

Het college voert geen extra druk uit richting Denhaag. Wel wordt er alles aan gedaan om de mogelijkheden in Arnhem te verbeteren. Klik hier voor alle antwoorden van het college.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.