Khadija Arib gekozen tot voorzitter Tweede Kamer

Khadija Arib gekozen tot voorzitter Tweede Kamer

De kandidaten hadden in de afgelopen tijd de kamer al proberen te overtuigen van hun kwaliteiten. Vanavond zal duidelijk worden of Ton Elias (VVD), Martin Bosma (PVV), Madeleine van Toorenburg (CDA) of Khadija Arib(PvdA) de nieuwe Kamervoorzitter gaat worden.
Na vier stemrondes wordt Arib met 83 stemmen verkozen tot voorzitter. Een van de eerste woorden van Arib waren: “Ik ben een beetje ontroerd”. Over haar concurrenten was ze heel positief. “Het vraagt heel veel moed om je nek uit te steken en je te kandideren. Het brengt heel veel met zich mee, ook aan publiciteit, ook negatieve”, waren haar woorden. Toch wel een erg bijzonder moment voor iemand die in Marokko is geboren, op haar vijftiende naar Nederland is gekomen, Lid van de Tweede Kamer is geworden en tot slot zelfs de voorzitter is geworden van de Tweede Kamer. Partijgenoot Mo Mohandis deelde de selfie met Arib op zijn social media account.

48 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.