Moslims in Apeldoorn waarschuwen elkaar voor extreemrechtse Pegida demonstratie

Apeldoorn maakt zich op voor een extreemrechtse demonstratie van Pegida in de stad. De stad kent ook een grote Turkse gemeenschap.
Zorgen om verleende toestemming demonstratie
Veel Turken en met name moslims maken zich zorgen om de toestemming die is verleend door de burgemeester. Dit blijkt ook uit de verschillende whatsapp-groepen en berichten die in Apeldoorn worden gedeeld. ‘Pegida heeft toestemming gekregen van de gemeente om aanstaande zondag tussen 12.00 en 15.00 uur ‘demonstreren’ in het centrum Apeldoorn.’

Blijf vooral thuis
Verschillende Apeldoorners waarschuwen elkaar ‘om de demonstratie te ontwijken vanwege een confrontatie met fascisten en andere extreemrechsten die aanwezig zullen zijn’. In het bericht, dat ook via social media werd gedeeld, wordt vooral aangegeven ‘om vrouwen en meiden thuis te houden en niet de confrontatie op te zoeken. Vooral omdat de gemeente al toestemming heeft gegeven.’

Het bericht wordt afgesloten met het verzoek om dit met zo veel mensen mogelijk te delen zodat een eventuele aanval van extreemrechtse figuren vermedenkan worden.

Tags assigned to this article:
ApeldoornExtreemrechtsPegida

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.