Proefbestrating in een tent op de Markt in Arnhem

In mei 2016 wordt de Markt in Arnhem opnieuw ingericht. Om te ontdekken welke mix van straatklinkers qua kleur het best aansluit bij de bestrating die er nu ligt, worden vier proefvlakken gelegd.
In die vlakken wordt geƫxperimenteerd met kleuren en voegen. Omdat de temperatuur volgende week eigenlijk te laag is voor het straatwerk, worden de proefvlakken in een tent gelegd.

De tent wordt vrijdag 15 januari neergezet en blijft ongeveer twee weken staan. Op maandag 18 januari worden de proefvlakken bestraat. Het bestratingspatroon dat de Markt straks krijgt is dan zichtbaar. De tent gaat na de proefperiode weer weg. De proefbestrating blijft zichtbaar tot aan de herinrichting, die direct na de Giro d’Italia in mei begint.

Markt weer huiskamer
De Markt was ooit de huiskamer van Arnhem. Het was ook de plek van de warenmarkt. In de loop van de tijd is de huiskamer een parkeerplaats geworden. De gemeenteraad heeft besloten de Markt weer autovrij te maken. Zo kan de Markt weer dienen als logische plaats voor de warenmarkt op vrijdag en zaterdag. Bebouwing van het Kerkplein, de plek waar de warenmarkt momenteel staat, zorgt vervolgens voor een logische aansluiting van dit stuk binnenstad bij de rest van de binnenstad. Zo krijgt de zuidelijke binnenstad eindelijk weer de allure die het verdient en kruipt de binnenstad dichter naar de Rijn.
Tags assigned to this article:
Gemeente ArnhemMarkt

1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.