Partijen in Arnhem willen af van uitsterfbeleid voor coffeeshops

Partijen in Arnhem willen af van uitsterfbeleid voor coffeeshops

D66, SP, Groenlinks en de Partij voor de Dieren in Arnhem willen het uitsterfbeleid voor coffeeshops in Arnhem afschaffen. Een raadsvoorstel hierover wordt vanavond om 20.45 uur in de commissie in het stadshuis van Arnhem besproken. 

Momenteel 11 coffeeshops in Arnhem
In het raadsvoorstel staat het volgende : Arnhem kent sinds 1998 een uitsterfbeleid voor coffeeshops. Het doel hiervan is om tot een vermindering van het aantal coffeeshops te komen, met een maximum van acht in totaal (vijf in het centrum, een in het Spijkerkwartier en twee in Klarendal/St. Marten). Momenteel zijn er in Arnhem nog elf coffeeshops: vijf in het centrum, een in het Spijkerkwartier en vijf in Klarendal/St. Marten. D66, GroenLinks en de SP vinden het sluiten van coffeeshops zeer onwenselijk en pleiten daarom voor de afschaffing van het uitsterfbeleid voor coffeeshops.

Meer overlast met minder coffeeshops
De partijen zijn van mening dat het uitsterfbeleid in Arnhem na 17 jaar niet meer werkt. Het zou zelfs averechts werken. Het uitsterfbeleid is destijds ingesteld om overlast van coffeeshops tegen te gaan. Met minder coffeeshops zou de druk op bestaande coffeeshops groter worden en zou er meer overlast zijn.
Reacties


Tags assigned to this article:
Coffeeshops

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.