´Mohamed veruit populairste babynaam in Nederland´

´Mohamed veruit populairste babynaam in Nederland´

Hoewel we het niet officieel kunnen bevestigen gaan we er wel van uit dat Mohamed verruit de populairste naam is voor baby´s in heel Nederland. De SVB doet hier namelijk nogal geheimzinnig over.

Mohamed: Naam Islamitische profeet
De naam van de Islamitische profeet (vzmh) wordt door veel ouders ook regelmatig anders dan Mohamed (222) geschreven; Mohammed (214), Muhammed (163), Mohammad (54), komt ook vaak voor. Als we al deze vormen en de anderen optellen komen we op 753 varianten met Mohamed als favoriete kindernaam.



Top3: Liam, Sem en Lucas?
Terwijl we bij de jongensnamen in de top 3 geen Mohamed tegenkomen. Daar staat Liam op nummer 1 met 720 babynamen, Sem staat tweede met 699 namen en Lucas met 680 babynamen. De naam van de profeet van de moslims ‘Mohamed’ staat dus eigenlijk helemaal bovenaan de jongensnamen in 2015. (Wel natuurlijk in verschillende schrijfvormen)

Waarom we bovenstaande niet helemaal kunnen bevestigen komt door een publicatie van de Sociale Verzekeringsbank. De SVB maakte dinsdagochtend bekend welke babynamen het meeste voorkomen in Nederland. Opvallend was dat we alleen Nederlandse babynamen tegenkwamen. Terwijl Nederland heel veel inwoners heeft met een niet-Nederlandse achtergrond. De redactie van HaberArnhem zocht dit dus uit en kwam met bovengenoemde.

Favoriete babynamen per provincie
De favoriete babynamen kunnen ook per provincie bekeken worden, maar helaas niet op stadsniveau. Volgens een persvoorlichter van de SVN heeft dit te maken met ‘privacyredenen omdat het een en ander dan makkelijk te traceren is via socia media.’




De top 5 van jongensnamen in Nederland ziet er dus eigenlijk zo uit:

  1. Mohamed 753  (in verschillende vormen)
  2. Liam 720
  3. Sam 696
  4. Lucas 689
  5. Luuk 680
  6. Noah 672

Tags assigned to this article:
babynamenKindernamenMohamed

9 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights