Reacties Van de Laar en Ferhan Basaran na opheffing AFC Arnhem

Van de Laar is de huidige voorzitter en hij heeft een FC Presikhaaf-achtergrond. Hij zag de vereniging uit het dal van het amateurvoetbal klimmen naar de hoofdklasse. Hij weet als geen ander, dat dit niet zonder consequenties gaat. Hij neemt het ontbinden van de club niemand kwalijk, behalve de club zelf. Voor de voetballers zijn er in zijn ogen voldoende verengingen in Arnhem om te gaan spelen. Hij is in ieder geval blij dat “de kogel door de kerk is”.

Van de Laar: “Men kan direct voetballen als men dat wil. Wij hebben geen invloed meer en kunnen een overschrijving niet weigeren. Iedereen is dus vrij. Wij gaan alleen wel een bestand maken van de wanbetalers. Deze zal in overleg aan de Arnhemse Voetbal Federatie overhandigd worden. Zij zullen de mutaties controleren en doorgeven aan de clubs als er een wanbetaler tussen zit. Niemand zit te wachten op leden die geen contributie betalen. Verder gaan wij de komende maanden de incasso’s doorzetten.”
Van de Laar is het eens met het feit dat het voetballen in de hoofdklasse ook één van de redenen van het tekort is. “Een jaartje in de hoofdklasse spelen, heeft ons ook zomaar 15 duizend euro extra gekost. Als je alles bij elkaar gaat optellen, dan is het meer dan de begroting. Je hebt veel meer kosten. Je kunt ook niet zeggen: Wij promoveren niet! Je moet van de KNVB promoveren als je kampioen wordt.”

Ferhan Başaran, speler en leider van AFC Generalex (de zaalvoetbaltak) van de club, is diep teleurgesteld in deze beslissing van de club. Hij is de grondlegger van de AFC Generalex (het zaalteam) en hij heeft zich in het begin uit het bestuur teruggetrokken. Hij wilde zich alleen richten op de zaal, hij regelde de spelers en hij zat zelf op de bank om een bijdrage te leveren aan het succes. Het succes kan AFC Generalex dit seizoen wel vergeten. Het team mag niet meer uitkomen. Er stond uitgerekend vandaag (vrijdag) een wedstrijd op het programma voor hervatting van de tweede competitiehelft. Het zaalteam wilde Ferhan koste wat het kost nog behouden. Hij benaderde de KNVB en hij kreeg geen medewerking van de bond om zich aan de ondergang te onttrekken.
Is het zaalvoetbal slachtoffer van de aftocht van AFC Arnhem?

“Jazeker, daar ben ik het mee eens. Wij hebben drie zaalteams, waarvan het eerste kerngezond was. Wij hadden alles prima in orde, kerngezond, grote sponsoren, mooie kleding, goede spelers. Alles was tiptop in orde. Helaas, het voelt heel erg zuur, zeker omdat ik er zes jaar over gedaan heb om dit op te bouwen. Wij hadden grote plannen. Wij wilden Arnhem op de zaalvoetbalkaart in Nederland zetten. Al die dromen zijn over en uit.”

Lees meer via Hetgeldersevoetbal.nl


Tags assigned to this article:
Afc ArnhemFutsalGeneralex

59 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.