Turkse oppositie snapt het niet: Kemal Kılıçdaroğlu weer herkozen als CHP-leider

Dat politiek in Turkije echt anders is dan in Nederland is maar weer eens bewezen. In Turkije mag een partijleider zeven verkiezingen achterelkaar verliezen en gewoon doorgaan als partijleider. In Nederland is dit haast niet te geloven.
CHP gaat verder met Kemal Kılıçdaroğlu
De leider van de Republikeinse Volkspartij CHP gaat verder met Kemal Kılıçdaroğlu. Er waren geen andere kandidaat tijdens het partijcongres van de partij van Ataturk. Verschillende andere kandidaten hadden te weinig handtekeningen om uberhaupt kandidaat te worden. Dat zegt weer voldoende over de steun aan de huidige leider Kemal Kılıçdaroğlu die nog nooit een verkiezing won in Turkije. Hij is sinds 2010 partijleider bij de CHP.

Baykal vertrok na seksschandaal
Voor Kemal Kılıçdaroğlu was Deniz Baykal aan de macht als partijleider. Hij is op dit moment parlementslid in de Turkse Tweede Kamer. Baykal nam destijds afscheid als partijleider vanwege uitgelekte beelden van hem met een schaars geklede dame in een hotelkamer.

Tags assigned to this article:
CHP

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.