Verenigd Arnhem: Elk kind dat in aanraking komt met softdrugs is een geval te veel

De Arnhemse fractie van Verenigd Arnhem is duidelijk over het beleid voor softdrugs in Arnhem. De partij is kritisch over het voorstel D66, SP, Groenlinks en de Partij voor de Dieren om het uitsterfbeleid voor coffeeshops in Arnhem af te schaffen. (Foto: Kursat Bal, links)




‘Uitsterfbeleid coffeeshops werkt niet, dus afschaffen’
De partijen zijn van mening dat het uitsterfbeleid na 17 jaar niet meer werkt. Het zou zelfs averechts werken. Het uitsterfbeleid is destijds ingesteld om overlast van coffeeshops tegen te gaan. Met minder coffeeshops zou de druk op bestaande coffeeshops groter worden en zou er meer overlast zijn.

Fractieleider Kursat Bal van Verenigd Arnhem denkt daar anders over: ‘Arnhem heeft twee keer zo een hoge dichtheid aan coffeeshops dan steden als Utrecht, Apeldoorn en Zwolle. Er is zelfs ruimte om het aantal coffeeshops te verminderen, toch zien wij een voorstel om dit hand te haven.’

Elk kind dat in aanraking komt met softdrugs is een geval te veel
Bal vervolgde zijn betoog alsvolgt: Dan vraag ik me af waarom? Waarom wil je het handhaven? Eigenlijk zeg je door het aanbod te handhaven dat je het gebruik van softdrugs wilt faciliteren. Verenigd Arnhem kan daar totaal niet mee instemmen en zal tegen stemmen. Elk kind dat in aanraking komt met softdrugs is een geval te veel.”




Tags assigned to this article:
CoffeeshopsUitsterfbeleid ArnhemVerenigd Arnhem

117 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights